utorak 20 feb 2024

Zavod za javno zdravstvo TK

O nama

Javno zdravstvo je medicinska disciplina koja se ne bavi zdravljem pojedinca, nego radi na očuvanju i unapređenju zdravlja stanovništva. Zavod za javno zdravstvo kroz sociomedicinsku dijagnostiku posmatra stanovništvo kao pacijenta. Jedan od osnovnih zadataka Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona jeste kontrolisanje kvaliteta esencijalnih elemenata za ljudsko zdravlje. Naši timovi svakodnevno kontrolišu kvalitet vode, kao i kvalitet hrane koju konzumiraju građani Tuzlanskog kantona. Obavljamo distribuciju vakcine, a uključeni smo i u mnoge akcije koje za cilj imaju popularizaciju svjesnosti o javnom zdravlju i suzbijanje štetnih ponašanja, kao što su pušenje i narkomanija.

Naša vizija je:

Da je zdravlje pojedinca i populacije prepoznto kao najvredniji resurs zajednice i da se radi na njegovom unapređenju mobilizacijom i zajedničkom akcijom svih sektora pod liderskom ulogom Zavoda za javno zdravstvo. 

Naša Misija je:

Unapređenje zdravlja stanovništva kroz implementaciju programa promocije zdravlja i prevencije bolesti u saradnji sa drugim sektorima i uz podršku lokalne zajednice i građana.
Kreiranje osnova za organizaciju zdravstvene zaštite koja osigurava sveobuhvatnost, dostupnost, jednakost i specifičnost zdravstvene zaštite u zajednici i alociranje resursa u skladu sa zdravstvenim potrebama.
 

Adresa:  Tuzlanskog odreda br.6 ; 75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

Direktorica:  Sarihodžić dr. Majda, spec. socijalne medicine MA menadžmenta

Glavna sestra:  Lejla Hasanović, diplomirana medicinska sestra

Telefon:  035 307-700/ 035 307-701

Fax:  035 257-467

e-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

http://www.zjztk.ba/

Službe;