petak 21 jun 2024

JZU Banja Ilidža Gradačac

CENTAR ZA FIZIKALNU MEDICINU, REHABILITACIJU I BANJSKO LIJEČENJE “ILIDŽA” GRADAČAC

Je javna zdravstvena ustanova, u kojoj se primjenjuju savremene metode liječenja i medicinske rehabilitacije, bazirane na ljekovitim svojstvima mineralne vode.

Centar za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i banjsko liječenje “Ilidža” Gradačac je zdravstvena ustanova od kantonalnog značaja, ali i šire.

O NAMA:

Centar za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i banjsko liječenje “Ilidža” u Gradačcu izgrađen je 1980 godine.

Nalazi se na brežuljku sjevernog dijela grada, između dva vještačka akumulaciona jezera Hazna i Vidara, čije uređene plaže i trim staze omogućavaju pacijentima-posjetiocima da pored medicinske rehabilitacije i banjskog liječenja aktivno se odmaraju i uživaju u ljepotama kraja.

Smještajni kapaciteti Centra su 150 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, te dva apartmana. Svaka soba posjeduje TV i balkon.

 

Pored nadaleko poznate mineralne vode koja se koristi u liječenju i rehabilitaciji, u Centru se koriste i sve druge fizikalne terapije.

JZU Centru za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i banjsko liječenje "Ilidža" Gradačac je Rješenjem o akreditaciji Upravnog odbora Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu (AKAZ) u F BiH broj 02-37-409-3/16 od 30.11.2016. godine, dodijeljena bezuslovna akreditacija sa 94,00 % ispunjenih akreditacijskih standarda, čime je Ustanova dobila potvrdu da je na ljestvici visoko pozicioniranih ustanova profesionalnog kvaliteta, a i standarda poslovanja.

Direktorica:  Sejdić dr. Nihada, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Glavna sestra:  Umihana Sahačić, diplomirana medicinska sestra

Adresa:  Hazna bb, 76250 Gradačac 

Tel:  +387 35 368 600; 852 300

Fax:  +387 35 852 301

E-mail:   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

http://www.banjagradacac.com/