petak 21 jun 2024

Klinika za radiologiju JZU UKC Tuzla bogatija za novi digitalni rendgen uređaj

Klinika za radiologiju i nuklearnu medicinu UKC Tuzla dobila je vrijednu donaciju u vidu savremenog digitalnog rendgen uređaja. Donacija je realizovana preko UNDP-a BiH, dok je finansijska sredstva obezbijedila Vlada Tuzlanskog kantona.

Na donaciji se zahvalio prim. doc. dr. med. sc. Alen Kamerić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. “Današnja donacija u vidu savremenog digitalni rendgen uređaja za nas ima posebnu vrijednost jer će znatno unaprijediti rad svim našim radiolozima, a samim tim i olakšati pristup pacijentima za sve one pretrage koje su eventualno čekali”, istakao je prim. doc. dr. Kamerić.

Zadovoljstvo donacijom iskazao je i dr. Samir Cipurković, V. D. načelnika Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. “Ovo je prvi digitalni rendgen aparat u našoj ustanovi koji će u velikoj mjeri ubrzati proces snimanja pacijenata, dok će naši uposlenici brže i lakše raditi određenu radiološku dijagnostiku, a ljekari na odjeljenjima brže i kvalitetnije dobivati radiološke snimke”, rekao je dr. Cipurković.

(Izvor: JZU UKC Tuzla)