petak 29 mar 2024

1. Ljetni Onkološki Simpozij

Poštovane kolegice i kolege,  dragi prijatelji,

Veliko nam je zadovoljstvo i čast pozvati Vas na PRVI BOSANSKOHERCEGOVAČKI  LJETNI ONKOLOŠKI SIMPOZIJ koji se održava u Hotelu Tuzla u Tuzli 22. i 23. juni 2018. godine.

Želja nam je okupiti većinu regionalnih onkologa iz svih područja ovog važnog i velikog dijela medicinske i javno-zdravstvene djelatnosti.

Rijetko gdje u medicini se susreće takva potreba za timskim radom u kojem predstavnik baš svake specijalnosti; internističke onkologije, radijacijske onkologije, kliničke onkologije, hirurške onkologije, radiologije, urologije, patologije, interne medicine, neurologije,psihijatrije, porodične/obiteljske medicine, citologije, eksperimentalne onkologije, epidemiologije, palijativne brige, te svih drugih manje ili više uključenih medicinskih disciplina imaju svoje ravnopravno mjesto u onkološkom timu, a samim tim i u organizaciji ovog Simpozija, uz najviši i najzahtjevniji oblik suradnje, u ime pomoći onkološkom bolesniku i društvu uopšteno, bez prava hijerarhije prema važnosti.

Želja nam je pružiti priliku svim zainteresovanim a posebno mladim onkolozima različitih disciplina da aktivno participiraju i da na taj način steknu prijeko potrebna iskustva,  postanu budući lideri bosanskohercegovačke onkologije i kroz kvalitetnu tranziciju donesu bolju onkološku budućnost svima.

U programu Simpozija svaki će zdravstveni radnik koji se na bilo koji način bavi  onkologijom i u svom radu susreće s onkološkim bolesnicima pronaći korisne teme, imati priliku obogatiti znanje, razmijeniti iskustva, obnoviti i steći nova poznanstva uz druženje u prekrasnom gradu Tuzli.

Do susreta sa Vama,

Predsjednik  Organizacionog Odbota

Prim. doc. dr  med. sci.

Jasmina Alidžanović,

internista onkolog

PRVA OBAVIJEST