petak 29 mar 2024

Dva operativna stola donirana Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Tuzla

Klinika za ortopediju i traumatologiju UKC Tuzla danas je organizovala press konferenciju za novinare, a povod je nabavka medicinske opreme. Riječ je o dva operativna stola u vrijednosti od 300 do 360 hiljada KM, koje je donirao Rotary internacional, District 1910, u okviru projekta Most za Bosnu.

Kako je istakao načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju prim. dr. Alen Kamerić: „Zbog dotrajalosti stolova operativni zahvati su bili znatno reducirani, a ova donacija Rotary cluba iz Klagenfurta je za nas veliki poklon, koji će nam omogućiti da operativne zahvate radimo na znatno kvalitetnijem nivou, te da se smanje liste čekanja.“

Šef Operacionog bloka Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC Tuzla doc. dr. Asmir Hrustić kazao je da će se zahvaljujući novim operativnim stolovima olakšati i ubrzati rad na ovoj klinici. Također, često se dešavalo da su pacijenti koji su naručeni na elektivne operativne zahvate morali biti vraćeni, zbog zbrinjavanja pacijenata koji su doživjeli traumu.

Predsjednik Rotary Cluba Tuzla Samir Durmić najavio je da ova organizacija u narednom periodu planira pomoći i drugom vrstom opreme koju ova klinika treba.