petak 26 apr 2024

Završen Drugi Simpozij medicinskih sestara i tehničara u Brčkom

U organizaciji brčanskog Udruženja zdravstvenih tehničara „Medicinar" od 21. do 23. Aprila 2017. godine u Hotelu „Jelena" održan je Drugi simpozij medicinskih sestara i tehničara.

Simpozij je otvorenim proglasio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, koji je poručio da je akcenat na dobrom funkcionisanju zdravstva prvenstveno na ljudima. 
„Nadam se da će u trenutno osjetljivom stanju u kakvom je zdravstvo ovakvi Simpoziji postati tradicionalni s ciljem razmjene iskustava i znanja te poboljšanja rada, ali i statusa zdravstvenih radnika na njihovo i zadovoljstvo pacijenata", poručio je gradonačelnik Milić.

Predsjednik Udruženja „Medicinar" Davor Divković rekao je da je jedan od najznačajnijih ciljeva Simpozija sprečavanje odlaska kvalitetnih medicinskih kadrova iz naše zemlje. 

Otvaranju dvodnevnog simpozija međunarodnog karaktera, učešće je uzelo oko 150 učesnika iz BiH i Srbije. Tokom Simpozija predstavljeno je šezdeset radova iz različitih oblasti medicinske struke, a oko dvadeset radova su predstavile medicinske sestre i tehničari članovi Komore zdravstvenih tehničara TK.