petak 29 mar 2024

In memoriam: Rukib Mulalić, viši radiološki tehničar


Od posljedica infekcije koronavirusom, jutros je u Tuzli preminuo naš dugogodišnji član, Rukib Mulalić, viši radiološki tehničar. Rođen je 12.02.1955. godine u Lukavici, Općina Gračanica. Osnovnu, a potom i Medicinsku školu završio je u Tuzli 1973. godine. U JZU UKC Tuzla bio je zaposlen od 1973. godine, gdje je na poslovima glavnog tehničara Poliklinike za radiologiju proveo nepunih dvadeset godina, istovremeno obavljajući i stručne poslove u CT i angio dijagnostikama. Na Višoj radiološkoj školi diplomirao je 1981. godine u Sarajevu.

Također, kao spoljni saradnik obavljao je poslove instruktora praktične nastave iz radiološke tehnike u Medicinskoj školi u Tuzli. Bio je dugogodišnji mentor radiološkim i višim radiološkim tehničarima. Aktivno je bio uključen u osnivanje Komore zdravstvenih tehničara TK i Komore diplomiranih inžinjera medicinske dijagnostike F BiH. Rukib Mulalić objavio je 15 stručnih radova, te bio stručni saradnik u dva magistarska rada, educirani je ocjenjivač za poslove kvaliteta cine filma u radiološkoj dijagnosti.

Svoju profesionalnu djelatnost posljednjih godina Rukib Mulalić obavljao je u ZU Poliklinika Azabagić Tuzla, na poslovima CT dijagnostike.