petak 19 apr 2024

VAŽNO-Otvoreni su telefonski brojevi za pružanje psihološke podrške uposlenima u zdravstvu koji su angažovani u borbi protiv COVID-19

Budući da zdravstvene ustanove rade u izuzetno otežanim okolnostima, Federalno ministarstvo zdravstva u saradnji s Populacijskim fondom Ujedinjenih nacija (UNFPA), Ured za Bosnu i Hercegovinu organizovalo je pružanje psihološke podrške uposlenim u zdravstvu, telefonskim putem, kao prilagođenim načinom da se dođe do onih kojima je ovakav vid pomoći potreban. Ovaj vid podrške ima za cilj da se sačuva mentalno zdravlje onih osoba koje su tokom pandemije, upravo na svom radnom mjestu, najviše izložene različitim vrstama stresa povezanim s koronavirusom i iskreno pomogne svim kolegicama i kolegama u njihovom svakodnevnom obavljanju profesionalnih zadataka.

S tim u vezi, angažirani profesionalci iz oblasti zaštite mentalnog zdravlja s područja Federacije BiH bit će dostupni za pružanje psihološke podrške i razgovor s uposlenima u zdravstvu, koji su angažovani u borbi protiv COVID-19 telefonskim putem radnim danima u periodu od 10:00 do 22:00 sata, te danima vikenda 24 sata. Brojeve telefona koji se mogu kntaktirati prema utvrđenom rasporedu termina u periodu od 22.02.-15.03.2021. godine možete pronaći ispod.

TELEFONSKI BROJEVI